Laboratorní technika

pro cementárensky průmysl.

 

Firma Labtechnic – CEM s.r.o. , navázala na dlouhou historii firmy Beton System s.r.o. IČ: 449 63 513 – protože to byla volba, žádost vás, českých odběratelů – cementáren. Firma Labtechnic – CEM s.r.o. disponuje veškerými zkušenostmi, které byly získávány od roku 1993 do roku 2016 pod hlavičkou firmy Beton System s.r.o. Dále pod IČ: 75256746 (Jan Vavřín) tyto zkušenosti. 

 ( Laboratorní přístroje a zařízení pro zkoušky stavebních hmot )

  • Zařízení pro měření síly, podle potřeby zákazníkovy na míru.
  • Zařízení pro měření síly, Lisy na měření v tlaku,ohybu, tahu, … Pro zkoušky betonů, cementů, malt, …
  • Laboratorní vybavení pro Cementárenský průmysl ve vysoké kvalitě, vybavení co vydrží desítky let.
  • Formy (trojforma pro výrobu měřících trámečků 40x40x160 dle ČSN EN).
  • Revize, servis, náhradní díly
  • Repase strojů Beton System
  • Poradenství

Na vyžádání Vám rádi zašleme cenovou nabídku.

***

Laboratorní přístroje a zařízení pro zkoušky stavebních hmot

**

LT* DETESTTEST 4310 (BASIC) pracoviště pro zkoušky pevnosti stavebních materiálů  (* všechny přístroje LT dříve pod označením BS)

 

 

Následující sestava představuje základní verzi pracoviště:

**

Lis LT 300 pro zkoušku pevnosti zkušebních cementových těles v tlaku.

Lamačka LT 10 pro zkoušky pevnosti zkušebních cementových těles v tahu za ohybu.

Lis LT 4000 pro zkoušky pevnosti zkušebních cementových těles v tlaku.

Jako doplněk lze použít:

Odtrhoměr P 16 pro zkoušky přídržnosti malt k podkladu.

Lamačka LT 100 pro zkoušky pevnosti zkušebních betonových trámců v tahu za ohybu.

Můžete tak získat zařízení pro provádění komplexních pevnostních zkoušek stavebních malt, cementů a betonových směsí. Všechna zařízení jsou ovládána centrální hydraulickou a řídicí jednotkou.

Pracoviště lze díky své modularitě přizpůsobit potřebám zákazníka. Jednotlivé moduly mohou být dodávány samostatně nebo postupně. Vestavěné high-end komponenty umožňují zařízení dosáhnout nejvyšší možné přesnosti měření, spolehlivosti a životnosti.

**

Trojforma na zkušební tělesa LT D-3  o rozměrech 40 x 40 x 160 mm:

tvrdost vnitřních povrchů formy je vyšší než 600 HV podle Vickerse díky použití speciálních materiálů a technologií zpracování. Tak můžeme zaručit dlouhou životnost této vysoce přesné formy.

Vibrační stůl LT VIB-03A

Obsluhu zařízení výrazně usnadňuje elektromagnetické upínání trojforem na zkušební tělesa o rozměrech 40 x 40 x 160 mm. Elektronický systém umožňuje dosáhnout stejnoměrné míry zhutnění zkušebních těles pomocí samoregulační smyčky, která udržuje požadované nebo standardizované parametry amplitudy současně s konstantní upínací silou.

Automatický Vicatův přístroj LT VIC-08A

Zařízení umožňuje vyhodnotit standardizované parametry tuhnutí cementů pro osm vzorků bez nároků na obsluhu.

Verze LT VIC-08 DUO umožňuje vyhodnotit až 16 vzorků ovládaných jedinou řídicí jednotkou. Může tak při nižších počátečních nákladech splnit potřeby nejnáročnějších zákazníků. Vicatův přístroj se dodává pouze jako vestavěné stolní zařízení.

Prosívačka LT LSG-200 

Tento vzduchový prosívací přístroj přináší možnosti změny tří základních veličin – rychlosti otáčení trysky, vzdálenosti trysky od síta a šířky štěrbiny trysky. Dalším prvkem jsou pomocné přídavné trysky ve víku síta. Optimální rozteč trysek lze přizpůsobit vašemu prosévanému materiálu. To vše zajišťuje maximální účinnost zařízení. Přístroj lze dodat jako vestavěné stolní zařízení.

Přístroj pro stanovení přídržnosti malty k podkladu LT HZP-16

Toto zařízení vyhodnocuje přídržnost malty k podkladu. Je určeno pro široké použití, např.  při zkouškách izolace na mostních konstrukcích, protože zkušební kotouče se snadno upevňují a speciální konstrukce hydraulického válce a rozteče nožek umožňuje testovat přilnavost vzorku až do velikosti 100 x 100 mm. Dodává se v praktickém plastovém kufříku.

Le Chatelierova objímka LT CH-2

& Stojan pro testování Le Chatelierových objímek LT SL-300

Stojánek testuje Le Chatelierovy objímky pod zatížením 300 g, zda je jejich roztažnost v normalizovaném rozsahu. Nasaďte měřidlo a odečtěte hodnotu roztažení.

Zařízení pro stanovení sypké hmotnosti typu Böhme LT B 100 

Zařízení je určeno pro použití v jedné ze základních zkoušek sypkých hmot.

Přístroj pro zkoušku aktivity stavebních vápen LT AV-05.1

Elektronicky řízené zařízení zobrazuje dobu trvání zkoušky a okamžitou hodnotu. Pokud je přístroj připojen k záznamovému zařízení, pracuje bez dozoru.

Koš pro uložení trámečků LT UK-15

Praktický pomocník pro skladování zkušebních těles o rozměrech 40 x 40 x 160 mm, např. ve vodním uložení,  je potažen trvalým povrchem z plastu.

Míchačka cementové kaše LT MI-CM5A

Zařízení má robustní konstrukci s míchací lopatkou a nádobou z nerezové oceli. Snadno se ovládá pomocí panelu potaženého ochrannou fólií zabudovaného do hlavy míchačky.  Základní normovaný program podle ČSN EN 196 doplňují další 4 postupy volené obsluhou i ručně.

Rozlivový stolek LT RS-15

Jedná se o zařízení  s jednoduchou obsluhou, které se skládá z formy, desky o průměru 300 mm z nerezové oceli a jednotky, která elektronicky ovládá zdvihy.

Skříň pro vlhké uložení zkušebních těles LT VLH-203

Skříň s vnitřním prostorem z nerezové oceli je určena pro uložení 20 kusů trojforem LT D-3. Automaticky udržuje nastavenou teplotu vnitřního prostředí. Její předností je tichý chod topného a chladicího agregátu, které pracují s ekologickým chladivem a minimálními požadavky na údržbu.

Stolek pro zkoušku betonových směsi rozlitím LT RBS-75

Sada je nezbytná pro snadné stanovení parametrů betonových směsí jak ve stavební výrobě, tak v laboratořích.

Abramsův kužel LT A-10

Výrobek je určen pro zkoušky konzistence betonových směsí sednutím kužele zejména na stavbách.

Konzistoměr LT VeBe-02

Výrobek je nezbytný pro zkoušku konzistence pro všechny výrobce a zpracovatele betonových směsí.

Vibrační stůl s elektromagnetickým upínáním forem LT VIB-02

& Rozebíratelná ocelová forma pro zkušební betonové trámce 100 x 100 x 400 mm LT T-40

Dokonalý přenos vibrací z vibračního zařízení na formu je zásadní pro dosažení rovnoměrného zhutnění betonových zkušebních těles. Výrobek je tak ideální pro použití v laboratořích testujících nové betonové směsi, kde se vyžaduje dokonalá fixaci formy na rozdíl od méně pevného mechanického upínání na stavbách.

Ocelová forma pro zkušební betonové trámce 100 x 100 x 400 mm BS T-40 je pak nepostradatelným doplňkem.

Vibrační stůl s mechanickým upínáním forem LT VIB-04

& Vyfukovací ocelová forma pro zkušební betonová tělesa 150 x 150 x 150 mm LT K-15

Stůl umožňuje jednoduché a dokonalé uchycení tří kusů ocelových forem LT K-15 pomocí rychlospojek. Forma má nízkou hmotnost 15 kg včetně betonové směsi a může být také použita na vibračním stole s elektromagnetickým upínáním. Stůl je určen především pro použití na stavbách.

Laboratorní míchačka betonové směsi LT LBM-75

Kombinace elektrického a hydraulického pohonu činí tento mixer jedinečným v oboru. Můžete tak měnit rychlost míchacích lopatek a volit i dobu míchání. Hydraulický válec spouští rameno s lopatkami do míchací nádoby. Na displeji se zobrazí požadovaný čas míchání a rychlost.

Všechna zařízení a přístroje odpovídají příslušným normám ČSN EN a ČSN ČSN. Pro více informací o našem sortimentu nás prosím kontaktujte na emailu :

jednatel@labtechnic.cz

 

Na vyžádání Vám rádi zašleme naši cenovou nabídku.

***

ENGLISH:

Laboratory Apparatuses and Equipment for Testing of Building Materials

Workplace for strength testing of building materials LT DETESTTEST 4310 (BASIC)

The workplace represents a basic version featuring:

Press LT 300 for compressive strength test of test cement bodies.

Breaker LT 10 for tensile and flexural strength tests of test cement bodies .

Press LT 4000 for compressive strength test of test cement bodies.

As Adds-on can be used:

Device LT P-18 for adhesion test of mortar to the substrate.

Breaker LT 100 for tensile and flexural strength test of test cement beams.

You can thus obtain the equipment for implementation of complex strength tests of building cements and concrete. All the devices are operated by a central hydraulic and control unit.

The workplace can be modified according to the customer´s needs due to its modularity. The individual modules can be supplied separately or successively. The built-in high-end components make it possible for the devices to attain the highest possible level of precision in measurement, of reliability and service life.

Three Gang Mould LT D-3 for use in test bodies 40 x 40 x 160 mm in size.

The Vickers hardness of the mould´ s  internal surfaces is higher than 600 HV due to use of special materials and treating technologies. So we can guarantee the long service life of this highly accurate mould.

Vibrating Table LT VIB-03A

An electromagnetic clamping of the three Gang Moulds for test bodies 40 x 40 x 160 mm in size makes the operation of the device significantly easier. The electronic system enables the test bodies to reach the uniform level of concretion through a self-regulating loop that keeps the desired or standardized amplitude of parameters and constant clamping force in concert.

Automatic Vicat´s Device LT VIC-08A

The device enables to assess the standardized parameters of solidification of cements for eight samples unattended.

BS VIC-08 DUO version makes it for as many as sixteen samples being operated by a single control unit. So it can fulfill the needs of the most demanding customers at lower initial costs. BS VIC-08A is supplied as a built-in desktop device only.

Air Jet Sieve Shaker LT LSG-200

An apparatus of brand-new architecture brings the possibilities of changing of three basic variables – nozzle rotation speed, nozzle distance from the sieve and the width of nozzle´s slot. The auxiliary nozzles in the sieve´s lid is another new add-on. The optimal spacing of the nozzles would be tailor-made to your sifted material .  All this ensures the maximum efficiency of the Sieve Shaker. The apparatus can be supplied as a built-in desktop device.

Pull-off Tester LT HZP-16

This apparatus evaluating the adhesion of mortar to its substrate is intended for wide use, e.g. during the isolation tests of bridge construction, as the test discs is easy to attach and the special construction of a hydraulic cylinder and feet spacing enable to test the adhesion of specimen up to 100 x 100 mm in size. Supplied in the practical plastic case.

Le Chatelier Mould LT CH-2

Test Stand for Le Chatelier Moulds LT SL-300

Our stand tests your moulds under load of 300 g determing if they are within the standardized range. Put on the gauge and read easy the size of the expansion of the moulds.

Bulk Density Assessment Device LT B 100 Böhme type. The device is intended for use in one of the basic bulk density tests.

Device for Activity test of building limes LT AV-05.1

An Electronically controlled device displays the duration of the test and an instant value. If connected to the recorder, the device operates unattended.

Deposition box for beams LT UK-15

The practical and elegant instrument for storage of test bodies 40 x 40 x 160 mm in size, e.g. in water enviroment, is durably coated with plastic.

The Cement Slump Mixer LT MI-CM5A

The device comes with the following advantages: sophisticated architecture and mixing shovel & bowl of stainless steel: operation by way of the control panel coated by protective sheet built in the mixer head plus ease of operation.

Flow Test Table LT RS-15

It comprises of a mould, a plate having 300 mm in diameter of stainless steel and an unit that eletronically controls strokes. This is a state-of-art device that surprises with looks and ease of operation.

Damp Housing Cabinet for Test Bodies LT VLH-203

The cabinet with the stainless steel interior is intended for storage of 20 pieces of Three Gang Moulds BS D-3 and automatically keeps the desired temperature of the interior enviroment. The advantages are as follows: the quiet operation of heating and cooling units that run with ecological refrigerant and minimum maintenance requirements.

Flow Test Table for concrete mixtures LT RBS-75

The apparatus is necessary for easy determination of parameters of concrete mixtures both in building production and laboratories.

Abrams Cone LT A-10

The apparatus is intended for use in Slump Cone tests of concrete mixtures on construction sites.

Vebé Consistometer LT VeBe-02

The apparatus is necessary for all manufactures and processors of concrete mixtures for use in Slump Cone test.

Vibrating Table with Electromagnetic Clamping of Moulds LT VIB-02

Dismountable Steel Mould for Test Concrete Beams 100 x 100 x 400 mm  LT T-40

The perfect transfer of vibrations from a vibrating apparatus to the mould is crucial to gain the even compaction of concrete test bodies. The product is thus ideal for use in research laboartories testing new concrete mixtures that require the perfect fixation of the mould as opposed to a less firm mechanical clamping on construction sites.

The steel Mould for Test Concrete Beams 100 x 100 x 400 mm  BS T-40  is thus an indispensable add-on.

Vibrating Table with mechanic Clamping of Moulds LT VIB-04

Steel Blowing Mould for Concrete Test Bodies 150 x 150 x 150 mm  LT K-15

The table enables the simple and perfect clamping of three pieces of steel moulds BSK-15 by use of quick couplers. BS K-15 has a low weight of 15 kg inclusive of concrete mixture and can also be used on the Vibrating Table with Electromagnetic Clamping. For use mainly on construction sites.

Laboratory Mixer of Concrete Mixture LT LBM-75

The combination of electric and hydraulic drives makes this mixer Unique in the industry.  So you can change the speed of mixing blades and the mixing period. The hydraulic cylinder lowers the arm with blades into the mixing bowl. The display shows the desired mixing time and speed.

All the devices and apparatuses conform to the relevant CSN EN and CSN ISO standards. For more information on our range of products please  contact us at jednatel@labtechnic.cz

***

Co je to beton (Concrete – C)

Beton je stavivo ze směsi cementu, hrubého a drobného kameniva a vody, které vznikne ztvrdnutím cementové kaše (cementu a vody). Kromě těchto základních složek může obsahovat přísady a nebo příměsi. Jestliže je maximální velikost zrna kameniva 4 mm nebo menší, používá se pro směs termín cementová malta.

Beton je označení staviva, resp. celé skupiny staviv. Toto slovo se stalo nositelem různých významů. Jednomu je samozřejmostí při stavbě jeho domu, pro druhého je strašidlem. Řekne-li Francouz „c’ est béton“, odpovídá to významově našemu „to je na beton“, tedy, že je něco trvanlivé, spolehlivé, odolné. Pro technika je to nepostradatelný nástroj, za jehož pomoci realizuje náš životní prostor.

Beton je tedy stavivo, vznikající ztvrdnutím směsi složek cementu, kameniva (písku, štěrku, drtě) a vody. Jeho vlastnosti jsou ovlivňovány poměrem složek. Zvláštních vlastností betonové směsi se dosahuje přidáváním příměsí a přísad. Tak se ovlivňuje zpracovatelnost betonové směsi, ale i konečné vlastnosti betonů. Mírou zpracovatelnosti je konzistence, kterou lze objektivně hodnotit vlastnosti čerstvého betonu.

Historie

Název beton byl zaveden francouzským inženýrem Belidor(em) v roce 1753 pro směs kameniva a pojiva, která má po vytvrzení trvalou soudržnost. Jako pojivo může být použita cementová kaše – toto pojivo je nejběžnější a výsledný produkt nazýváme cementobetonem nebo zkráceně betonem; jako příklad jiných pojiv lze uvést asfalt, plasty, ale i síru, které poskytují asfaltobetony, plastbetony.

Výhody

  • Beton je pevný a trvanlivý. Zpravidla se používá v kombinaci s výztuží různého druhu. Tím se zlepšují možnosti použití při namáhání v tlaku a v tahu. Beton bez výztuže, tak zvaný  „prostý beton”,  odolává dobře namáhání v tlaku,  „vyztužený beton” navíc ještě i v tahu. Vyztužený beton je někdy v literatuře nazýván „spřaženým stavivem”.
  • Výhodou betonu je dobrá tvarovatelnost, odpovídající použitému bednění, a možnost recyklace. Proto je beton vhodný pro různá použití v pozemním i inženýrském stavitelství, ale i v drobném stavebnictví, i když třeba pouze jako základ pro stavbu, uskutečňovanou ze zcela odlišných stavebních hmot.
  • Beton se v průběhu užívání stal pojmem odolnosti. Aby skutečně splňoval požadavky na něj kladené, musí být čerstvý beton vyráběn ve stále stejné jakosti. Toho lze nejlépe dosáhnout výrobou ve specializovaných velkovýrobnách čerstvého betonu, odbornou přepravou čerstvého betonu a jeho odborným ukládáním podle ČSN EN 206-1.

***

Today’s name „cement“ goes back to the Romans, who called a concrete masonry of bricks with burnt lime as a binder Opus Caementitium and in 118 to 125 AD was firstly used in the construction of the Pantheon in Rome. Later cementum, cement and cement were used to describe additives such as volcanic ash and brick dust, which were added to the quicklime in order to obtain a hydraulic binder.

The importance of the clay content for the hydraulic properties of cement (Roman cement) was discovered by the Englishman John Smeaton (1724-1792). As the actual inventor of the Portland cement is the Englishman Joseph Aspdin. In 1824 he received the patent „An Improvement in the Fashion of Artificial Stone Producing“, where he used the term „Portland cement“. This was not a cement in the present sense, but artificial Roman cement. Isaac Charles Johnson recognized the importance of sintering in 1844, and with his improved process introduced „real“ overburdened Portland cement to the construction industry, where he quickly ousted the Romanzement due to its superior hardness. (Source: Wikipedia) Hydraulic binder open The Perlmoos cement works In Austria, cement was first produced in the Kufstein area in the 1860s. Quickly emerged in this area several small cement kilns and mills. In 1869, the entrepreneurs Angelo Saulich and Alois Kraft set up the „Actiengesellschaft der k. k. priv. hydraulic lime and Portlandcementfabrik to Perlmoos „. An old peat bog, the „Perlmoos“, where a portland cement-like product was first ground in a flour mill, became the eponym of the largest Austrian cement plant entrepreneur, whose history is closely linked with that of Austrian cement production. The Perlmoos cement plants were constantly enlarged by company takeovers until they became part of the world’s leading building materials group Lafarge in 1997. Companies with a future and history.

The word concrete comes from the Latin word „concretus“ that means compact or condensed; in fact it is well known that since the second century the Romans mixed quicklime with pozzolan to enhance its hydraulic properties and then mixed it with aggregates in order to obtain a robust stone-like material for the construction of roads and structures. Since then the quality and the production technology of concrete strongly evolved hence considerable care supported by knowledge is required to produce quality concrete. Controls, since several years manufacturer leader of testing equipment, proposes a complete range of testing equipment to satisfy practically all the EN and other National Standards.

 

 

JSME TADY PRO VÁS

Těšíme se na spolupráci s každým jedním z vás.